Kezdőlap » Kisgyermekeseknek, Programajánló » Gyengéd baba-mama jóga

Gyengéd baba-mama jóga

30 november 2010

A baba mama jóga finom és egymásra odafigyelő együttmozgást jelent, amely segíti a szülés utáni fizikai és mentális regenerációt és erősebbé teszi az anya és gyermeke közötti lelki köteléket.

A csecsemők, illetve későbbiekben a totyogó babák életkori sajátosságainak és igényeinek megfelelően összeállított gyakorlatok kedvezően befolyásolják az idegrendszer érését és a mozgásérzékelést, fejlesztik a baba egyensúlyérzékét, és a háromdimenziós térérzékelését.

Bizonyos gyakorlatok enyhülést hozhatnak a tipikus bababajokra, mint pl. a pocakfájás, nyugtalanság, álmatlanság. A jógás babák sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak és nyitottabbak lesznek társaiknál.

A jógát gyakorló mama hamarabb visszanyeri fittségét. A mamák medencealapi izmainak tornáztatása és a gátizomtorna segíti a gát regenerálódását. Az egész test gyendég átmozgatásával, a tartásjavító, háterősítő jóga gyakorlatok végzésével enyhülnek a  hát és derékfájdalmak.

Az baba-mama jóga segíthet elkerülni a szülés utáni depresszió kialakulását. A testmozgás hormonháztartásra gyakorolt bizonyítottan jótékony hatása mellett a baba-mama jóga segít levezetni a felgyülemlett feszültséget, sikerélményt, önbizalmat ad; a relaxáció kitűnően ellensúlyozza az energiadeficitet.

A babás jóga fájdalom- és szorongáscsökkentő, valamint vér- és nyirokkeringést fokozó hatása révén elősegíti a mama és a baba testi-lelki ellazulását, ezáltal javítja a szoptatás minőségét és mennyiségét.

A foglalkozások egyben közösséget is teremtenek, ahol az anyukák a mindennapi életben felmerülű gyakorlati kérdéseikre is választ kaphatnak.

Kisbabás jóga-szerda 10:0o- 11:oo páros héten
hétfő 10:00-11:00 páratlan héten
6 hetes kortól kb.10 hónapos korig ajánlott. 6 hetes kortól lehet jönni csoportba és bármikor be lehet kapcsolódni.

A foglalkozások felépítése:
-gyengéd babamasszázs
-a babák és a mamák óvatos átmozgatása, erősítése
-közöz játékok és jógagyakorlatok a babával
-gátizomtorna
-pihentető relaxáció

Nagybabas joga (megfelelő csoportlétszám esetén indul)
A babád mozgékonyságától függően kb. 1o hónapos kortól ajánlott. A foglakozások felépítése hasonló a kisbabás jógáéhoz, de már a mászkáló, tipegő babák igényeihez alakítottan.

 

Helyszín:ÉLETKÖR
12. kerület, Hertelendy u. 1/b.

Érdeklődés: Rozgonyi Júlia (babás jóga oktató és életvezetési tanácsadó pszichológus)
Tel.:O6/70-314-5673
E-mail: babaangolcsoport@gmail.com

Kisgyermekeseknek, Programajánló ,